Bibliotheek

Het beheer van de bibliotheek van Antroposofisch Gezondheidscentrum Helianth valt onder de activiteiten van de Patiëntenvereniging Helianth.
In de wachtruimte bevindt zich onze boekencollectie over antroposofie, biografie, gezondheid en ziekte, opvoeding, spirituele en maatschappelijke ontwikkeling.

De openingstijden van de bibliotheek is gekoppeld aan de aanwezigheid van de doktersassistentes. Een boek is tegen betaling van een gering bedrag te leen. Zoals iedere bibliotheek hanteren wij regels. Het uitleensysteem is gebaseerd op vertrouwen.


Bibliotheek online

Vanaf oktober 2019 beschikken wij over een bibliotheek online met de bijbehorende digitale lenersadministratie. Alle informatie vindt u op www.antroposofierotterdam.nl.

bibliotheek

Boeken schenken

Onze boekencollectie is onderhevig aan verval.
Boeken worden soms niet altijd teruggebracht. Ook halen wij regelmatig verouderde titels van de planken. Deze worden dan voor een gering bedrag verkocht ten bate van nieuwe aanwinsten.
Jaarlijks vormt zich zo een klein budget en de bibliotheekcommissie doet hiermee het mogelijke om u te kunnen laten genieten van een actuele collectie.

We nodigen u daarom van harte uit om, als u uw eigen boekenkast opruimt, te kijken of er boeken zijn, die nog geschikt zouden kunnen zijn voor onze bibliotheek. Niet alle boeken krijgen misschien een plaatsje, maar worden dan voor een klein bedrag verkocht.

U mag natuurlijk ook met een geldbijdrage ons bibliotheekbudget verruimen. Dit kan via de assistentes.


Bibliotheekfolder

Deze staat in het folderrek in de hal en bij de folders in de wachtruimte.


Collectie

Ons doel is om Nederlandse titels met de antroposofische visie op spiritualiteit, maatschappij, gezondheid en (zelf)opvoeding aan te bieden.

U wordt van harte uitgenodigd interessante suggesties door te geven. Zo werken we samen aan een eigentijdse collectie.


Bibliotheekcommissie

Monique Engels (contactpersoon)

bibliotheek@antroposofierotterdam.nl
06 28 14 41 96