Coronavaccin

Laat ik me vaccineren tegen COVID-19 of niet?

Als praktijkhoudende huisartsen van het therapeuticum voelen wij ons verantwoordelijk voor u, onze patiënten. We streven er steeds naar het beste voor u te doen. Om die reden voelen we ons ook geroepen u te informeren, zodat u een gewogen, autonome keuze kunt maken over het vaccineren tegen het coronavirus.

Lees verder in het pdf-document

Ondersteuning bij vaccinatie

Vaccinatie met Astra Zeneca vaccin

Wij zullen in onze praktijk met dit vaccin beginnen volgens een schema dat ons wordt aangedragen door de GGD/RIVM. De werking van het vaccin en de mogelijke bijwerkingen zijn nog maar ten dele onderzocht. U heeft er vast in de media van gehoord. U bent vrij om zelf een keuze te maken.
Als u besluit om zich te laten vaccineren, zijn hier een aantal tips ter ondersteuning:

  1. Bestel een recept Ferrum siderium/Prunus comp van Weleda 2 x 10 druppels 1 week voor de vaccinatie starten en zeker 2 weken daarna continueren.
  2. Neem in principe geen paracetamol of andere pijnstillers in om de temperatuur te verlagen. De werkzaamheid van het vaccin zou hierdoor verzwakt kunnen worden.
  3. Probeer de vaccinatie niet te nemen als u geen rust kunt nemen of als u in een stressvolle levenssituatie verkeerd. Hou de dag na de vaccinatie rust!
  4. Mocht u toch koorts krijgen, behandel dat dan met Arnica D3 druppels elk uur 10 druppels.

Wij hopen dat voor u alles zonder problemen verloopt. Neem gerust contact met een van ons op om uw vragen te bespreken.

vaccinatie