Ergotherapie

Ergotherapie is niet weg te denken in de toekomst van de gezondheidszorg omdat mensen zolang mogelijk zelfstandig en veilig in hun eigen omgeving moeten kunnen functioneren

Iedereen verricht dagelijkse handelingen zoals koken, werken, aankleden of boodschappen doen. Veel van deze handelingen gaan automatisch, zonder er bij na te denken. Maar als dit functioneren moeizamer gaat wordt pas duidelijk hoe ingewikkeld zoiets kan zijn. Door zorg op maat (advies, training, hulpmiddelen) maakt ergotherapie het weer mogelijk om dagelijkse activiteiten uit te voeren; thuis, op het werk, bij de studie, tijdens sport en vrije tijd.

Ergotherapie kan ook gericht zijn op u en uw mantelzorger. Samen met de ergotherapeut kijkt u naar de mogelijkheden en de oplossingen om de dagelijkse activiteiten te vergemakkelijken en de belasting te verminderen. De ergotherapeut creëert mogelijkheden waardoor u weer grip kunt krijgen op uw leven, om zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren in uw eigen woon- en leefomgeving. In sommige gevallen kunnen hulpmiddelen of aanpassingen in de woning een oplossing bieden. De ergotherapeut kan u helpen en begeleiden bij het aanvragen van aanpassingen.

Vergoedingen Ergotherapie is een erkend paramedisch beroep en wordt vergoed uit het basispakket van de zorgverzekering. Iedereen heeft recht op maximaal tien uur ergotherapie per kalenderjaar. Sommige zorgverzekeraars hebben een aanvullend pakket.

De huisarts of specialist kan u verwijzen naar de ergotherapeut, maar de ergotherapeut is ook direct toegankelijk via:

010 420 55 80

ergotherapie@helianth.nl

boeket