Euritmie therapie

Euritmie Therapie

Euritmietherapie is een bewegingstherapie gebaseerd op de antroposofische geneeskunde, waarbij eenvoudige euritmie-bewegingen worden ingezet om zowel lichamelijke als ook psychische klachten te behandelen. Op deze manier wordt het zelfhelende vermogen van de mens gebruikt om processen positief te beïnvloeden en het organisme te harmoniseren. De therapie richt zich op de totale persoonlijkheid van de mens.
Er worden bewegingen geleerd die thuis geoefend kunnen worden, zodat de eigen inzet mede bepalend voor het genezingsproces kan zijn.

In de euritmietherapie gaat het niet om uiterlijke, mechanische bewegingen, maar om het oefenen van een innerlijke kwalitatieve beweging, ook minder valide of zelfs bedlegerige patiënten kunnen deze therapie doen. Motorische beperkingen zijn dus geen probleem.


Veel voorkomende verwijzingen voor de euritmietherapie:

Bij volwassenen:

slaapproblemen, hoge bloeddruk, hart-ritme-stoornissen, rugklachten, reuma, blaasontsteking, overgangsklachten, allergie, hooikoorts, moeheid, overspannenheid, angsten, depressie.

Bij kinderen:

concentratieproblemen, zwakke motoriek, angstige onzekere kinderen, bedplassen, ADHD, ter ondersteuning van de spraakontwikkeling.

 

 


De therapiesessies vinden wekelijks plaats. Bij ± 7 a 10 sessies zijn merkbare resultaten haalbaar. De behandelingen worden bij een groot aantal zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed via een aanvullend pakket. Kosten € 40,- per sessie van een half uur. Voor uitgebreide informatie over de vergoeding klik hier

Ik vraag u om een nota binnen 4 weken te voldoen.
Aan een eerste herinnering zijn geen kosten verbonden, de kosten voor een tweede herinnering zijn 3,- euro, de kosten voor een derde herinnering zijn 20 euro.


Katrin Beise : 06-44124050

Bekijk ook de website: www.euritmierotterdam.nl

Therapeuticum Helianth
Blondeelstraat 15
3067 VA Rotterdam
Alexanderpolder