Bewegen voor ouderen

Dé manier om uw conditie op peil te houden is Sport & Fitness met een persoonlijk trainingsschema.


Gezond ouder worden
Met ouder worden ervaart u steeds meer lichamelijke problemen. Vaak door de combinatie van het toenemen van de leeftijd en te weinig bewegen. U heeft steeds minder energie, minder spierkracht, minder uithoudingsvermogen. Daarnaast neemt de kans op vallen en botbreuken toe. Door gezond en goed bewegen kunt u dit een halt toe roepen, u gaat zich jaren jonger voelen.

 

Sport & Fitness versterken de botten. Conditie en spiertraining is een belangrijk wapen tegen osteoporose. Het verstevigt niet alleen de gewrichten, maar door balansoefeningen leert u de spieren en de gewrichten beter te sturen. Het helpt u met een actieve houding, rechtop zitten, staan en lopen. Dit is zeer belangrijk voor gelijkmatige belasting van de gewrichten.

Uw trainer helpt u als u zich onzeker voelt over bepaalde oefeningen.
Hij houdt rekening met de afgenomen beweeglijkheid van de gewrichten.
Sport & Fitness in groepsverband met leeftijdsgenoten daar stimuleert u elkaar.
Daar wordt u enthousiast van.

U maakt gebruik van de Sport & Fitness ruimte met de begeleiding van de trainer. Deze begeleiding is op dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend.

Ahmet Yildiz is uw trainer en instructeur.
Ahmet is leraar lichamelijke opvoeding in het voortgezet onderwijs. Daarnaast heeft hij veel ervaring in de begeleiding van ouderen.
Ahmet geeft u advies, hulp en begeleiding bijvoorbeeld met het afstellen van de apparaten.
Ahmet werkt nauw samen met Fysioplus en Helianth praktijk fysiotherapie.

Naast de groepen op de dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend kunt u met Ahmet ook een afspraak maken voor individuele begeleiding. Deze individuele begeleiding is 15 euro per halfuur.

Sport & Fitness in de HELGA, Hendrick Staetsweg 15 3067 VM Rotterdam.

Geef u op voor de dinsdag-, woensdag-, of donderdagochtendgroep bij de receptie van de Helga of bij de fysiotherapeuten van de Helianth.

Sport & Fitness is een initiatief van Stichting WoonCompas en het Gezondheidscentrum Lage Land. Het Gezondheidscentrum Lage Land is het nieuwe gezondheidscentrum in de buurt.
Helianth praktijk fysiotherapie en Fysioplus werken hierin samen.

Therapeuticum Helianth
Blondeelstraat 15
3067 VA Rotterdam
Alexanderpolder