Henny Kerkhof

Een antroposofisch fysiotherapeut is regulier opgeleid en heeft daarna een aanvullende opleiding antroposofische fysiotherapie gevolgd. Is opgenomen in de BIGwet en in het kwaliteitsregister van het KNGF en van het NVAF (Nederlandse Vereniging van antroposofische fysiotherapeuten) en overeenkomsten met de zorgverzekeraars. Fysiotherapie is naast de verwijzing door arts of specialist ook vrij toegankelijk.

Sinds de opening in 1987, ben ik als antroposofisch fysiotherapeut, werkzaam in Therapeuticum Helianth.

Binnen de verschillende vormen van fysiotherapie werk ik het meest met de ritmische massage. Deze massage heeft een sterk heilzame en harmoniserende werking en is toepasbaar bij jong en oud.

Ik behandel baby’s en peuters met bijvoorbeeld. slaapproblemen, overmatig huilen, obstipatie, onrust, eczeem, enz. Maar natuurlijk ook oudere kinderen en volwassen met fysieke problemen,rugklachten, hoofdpijn, ademhalingsproblemen, kankerprocessen bij nabehandeling met chemokuren.

Ook de gebruikte oliën bij de ritmische massage worden therapeutisch aangewend , denk aan arnica bij kneuzingen solum oliginosum of betula bij reumatische klachten of hypericum bij bedplassen.

Naast de ritmische massage werk ik indien nodig ook met viscerale therapie, zie www.visceraletherapie.nl een therapie waarbij je ook kijkt naar de mens als geheel en je met zacht aangewende handgrepen, daar waar het bindweefsel te veel trek geeft rond bepaalde organen , dit kunt mobiliseren en meer ruimte geven.

 

Ook bij klachten in het bekkengebied kan ik helpen en adviseren, bij ongewild urineverlies of heel frequent plassen, obstipatie en bekkenpijnen. Ook klachten na prostaatoperaties behoren bij de specialisatie van het bekkengebied.

Vanaf 01-01-2015 zal ik geen contracten met de Zorgverzekeraars meer afsluiten.

Dat berekent dat u of uw kind na de behandeling Ritmische Massage, van mij een rekening ontvangt en dit zal per keer 30 Euro zijn.
Echter mocht dit voor u een financiële bezwaar zijn en u daardoor niet voor een behandeling kunt komen Dan kunnen we altijd samen kijken of we aan deze belemmering iets kunnen doen.
Voor wie bij Menzis verzekerd is , onderzoek ik of voor de Menzispolis, alternatief, voor 2015 , een mogelijkheid is om onder "uitwendige therapie op antroposofische basis" te declareren.

Telefoon 0683841779

Email h.kerkhof@helianth.nl

 

 

Therapeuticum Helianth
Blondeelstraat 15
3067 VA Rotterdam
Alexanderpolder