Helianth Huisartsen

In het hart van de antroposofische geneeskunde bevindt zich het idee dat de mens meer is dan alleen zijn fysieke lichaam; hij is een samenstel van lichaam, ziel en geest. Antroposofische huisartsen combineren hun medische expertise met deze holistische benadering, waarbij ze streven naar een dieper begrip van de onderliggende oorzaken van ziekte en ongemak. Ze kijken verder dan alleen symptomen en zoeken naar evenwicht en harmonie in het hele wezen van de patiënt

Antroposofisch Gezondheidscentrum

Antroposofische Geneeskunde: De mens in zijn totaliteit begrijpen

Antroposofische geneeskunde is niet enkel een medische benadering, maar een uitgebreide visie op gezondheid, ziekte en heelheid. Gebaseerd op de filosofie van Rudolf Steiner, stelt deze benadering dat de mens een complex wezen is van lichaam, ziel en geest, en dat elk van deze dimensies een rol speelt in ons algehele welzijn.

In tegenstelling tot de meer reductionistische benaderingen in de conventionele geneeskunde, waarbij de focus vaak ligt op individuele symptomen en ziekten, streeft de antroposofische geneeskunde ernaar de mens in zijn totaliteit te begrijpen. Ziekte wordt niet alleen gezien als een storing of disbalans in het fysieke lichaam, maar mogelijk ook als een uiting van diepere onevenwichtigheden op ziel- of geestniveau.

Behandeling in de antroposofische geneeskunde is daarom vaak veelomvattend. Een antroposofische arts kan naast reguliere medische interventies ook voeding, levensstijl, kunsttherapieën, euritmie (een vorm van expressieve beweging) en speciaal bereide medicijnen aanbevelen. Deze remedies zijn vaak afgeleid van natuurlijke bronnen en zijn ontworpen om niet alleen het lichaam te behandelen, maar ook om de ziel en geest te ondersteunen.

Een essentieel kenmerk van de antroposofische geneeskunde is de nadruk op het zelfgenezend vermogen van de mens. Er is een diep vertrouwen dat het lichaam, wanneer het op de juiste manier wordt ondersteund en in balans is, een opmerkelijk vermogen heeft om zichzelf te genezen. De arts werkt in partnerschap met de patiënt, waarbij de patiënt wordt aangemoedigd om actief deel te nemen aan zijn of haar eigen helingsproces.

In een tijd waarin veel mensen op zoek zijn naar een meer holistische en individueel gerichte gezondheidszorg, biedt antroposofische geneeskunde een diepgaand, integrerend en mensgericht alternatief. Het is een benadering waarbij de menselijke waardigheid, individualiteit en heelheid centraal staan in het streven naar gezondheid en welzijn.

Minder dringende vragen waarvoor u niet speciaal een afspraak wilt maken, kunt u online via MijnGezondheid.net aan ons stellen. Wij proberen binnen twee werkdagen te antwoorden.

Bespreekt u uw medische klachten liever direct met één van onze medewerkers?
Neem dan telefonisch contact met ons op: 010 420 17 01

U kunt bij voorkeur uw herhaalmedicatie online bestellen op MijnGezondheid.net.

U kunt herhaalmedicatie ook bestellen via de receptenlijn: 010 420 17 01

U kunt de receptenlijn 24 uur per dag bellen, kies optie 2. Recepten die vóór 11 uur zijn ingesproken kunnen de volgende dag bij de apotheek afgehaald worden. Zo nodig kan de apotheek de medicijnen bezorgen.

Het consultatiebureau van de Helianth bestaat sinds 1993. Net als bij elk ander consultatiebureau staat de preventief medische zorg voor zuigelingen, peuters en kleuters centraal. Hiernaast kijken wij met U mee naar de levensprocessen, zoals slapen, waken, voeding, het ritme van de dag, warmte en omhulling en de opvoeding. Elk kind is een uniek wezen dat zich in een gezin wil ontplooien en dit vraagt om een individueel advies. Wij hanteren het rijksvaccinatieprogramma als basis voor ons handelen, maar zijn open om samen met de ouders te kijken naar een individuele invulling hiervan.

Carlieke Molenaar, verpleegkundige en Thomas Garbe, huisarts, houden maandagmiddag en woensdagochtend spreekuur.
Voor afspraken kunt U bellen met de assistente 010 420 17 01. De afspraken duren ca. 30 minuten en wij berekenen een lang consult van een antroposofisch arts (60 euro) waarvan zowel arts als verpleegkundige van betaald worden. Na afloop van het consult kunt u pinnen bij de assistente en u ontvangt dan de nota voor de verzekering. Deze word door de meeste aanvullende verzekeringen vergoed.

huisartsen

Over Helianth

Therapeuticum in Rotterdam

Therapeuticum is een naam die gegeven is aan gezondheidscentra die werken vanuit de antroposofische visie op de mens. Vanuit een groep artsen die kennis hadden genomen van de antroposofie kwam de vraag hoe men de reguliere geneeskunde kon verdiepen. Rudolf Steiner, zelf geen arts, heeft samen met de Nederlandse arts Ita Wegman de antroposofische geneeskunde geïnitialiseerd. De eerste antroposofische kliniek (Ita Wegman kliniek, Arlesheim,CH) o.l.v. Ita Wegman opende begin vorige eeuw. Deze kliniek is nu nog steeds een algemeen ziekenhuis.

Onze ervaren team van professionals bestaat uit toegewijde huisartsen, fysiotherapeuten en therapeuten. Zij bieden een breed scala aan diensten aan, van algemene medische zorg tot gespecialiseerde fysiotherapie en diverse therapieën. Ons doel is om elke patiënt te ondersteunen in hun unieke gezondheidsreis, met een zorgzame, holistische aanpak die aandacht besteedt aan de gehele persoon.

“The soul must draw healing impulses from within itself; then it will also make the body healthy.”

Inloopspreekuur

Dokter Garbe heeft weer inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is bedoeld voor kleine dingen of korte vragen. U mag hiervoor zo binnenlopen en kunt zich bij de balie aanmelden tussen 8:00 en 8:30uur.

Afspraak maken