Thomas Garbe

Mijn naam is Thomas Garbe, huisarts. Tot mijn 18e heb ik in Bremen (Duitsland) gewoond. Daarna studeerde ik in Amsterdam geneeskunde. Tijdens mijn studie ontdekte ik de antroposofie, het werd mij duidelijk, dat dit een wetenschap is, die de spiritualiteit en de geneeskunde verbindt. Sinds 6 januari 1992 werk ik in het Therapeuticum Helianth. Sinds sept 2013 ben ik getrouwd. Ik ben gecertificeerd lid van de nederlandse vereniging van antroposofische artsen(NVAA).In deze praktijk heeft samenwerking een hoge prioriteit. Niet alleen zullen wij zo nodig U vanuit verschillende invalshoeken behandelen, maar ernaast hebben wij gezamenlijke patientenbesprekingen waar wij gezamenlijk tot een advies proberen te komen. Naast het reguliere huisartsenwerk doe ik ook een antroposofisch consultatiebureau, waarin ik samenwerk met een antroposofische verpleegkundige.Wij begeleiden het kind in de leeftijd van 0 – 4 jaar en voeren in overleg met de ouders ook het rijksvaccinatieprogramma uit.

Mensen, die al een huisarts hebben, ook zij die buiten de praktijkregio wonen, kunnen een consultatieve afspraak maken, b.v. als er een alternatief voor een reguliere behandeling gezocht wordt of een aanvullende behandeling, zoals maretakinjecties (Iscador) bij kanker.

Behandelingen, dat wil zeggen consulten en medicatie, worden door alle verzekeringen vergoed, mits men er aanvullend voor verzekerd is.

 

Tel: 0104201701 bij spoed 0622744637
E-mail: t.garbe@helianth.nl

Werkdagen: Maandag t/m donderdag inloopspreekuur van 8:00 t/m 8:30 uur daarna op afspraak. Vrijdag meestal vrij. Voor actuele info klik hier

 

Werk in Kenya bekijk de foto's.

Mocht u iets willen meedragen kunt u een kleine bijdrage storten op reknr NL55 RABO 01541829 90 tnv T. Garbe ovv bijdrage Kenia.

Het volgende werkbezoek zal zijn van 6 april t/m 28 april 2018 in Kisii gelegen aan de grens met Tanzania in het Masaai gebied in het zuidwesten van Kenia.

werbezoek 15 juli t/m 20 aug 2016

Een foto en video impressie kunt u hier zien.

Ik ga weer naar Kilifi aan de kust alwaar wij in verschillende dorpjes de zorg voor hypertensie en diabetes gaan structureren. Door verandert voedingspatroon zijn deze ziektes sterk in opkomst en er word vanuit de lokale artsen nog niet zo veel gedaan. Probleem is de mensen in kaart brengen en hun dan ervan te overtuigen regelmatig medicijnen in te nemen.Lijkt hetzelfde als in Nederland maar hier is met name de factor geld een groot probleem. Een leuke uitdaging. Na afloop van de controlespreekuren is er dan tijd voor de gewone zorg, met name kinderen.

 

 

 

Toestemming voor het elektronisch patientendossier

U kunt hier uw voorkeur laten registreren.

Voor meer informatie kunt u gaan naar www.ikgeeftoestemming.nl

Therapeuticum Helianth
Blondeelstraat 15
3067 VA Rotterdam
Alexanderpolder