Johanna Priester

J. Priester

Na 38 jaar werken als huisarts, waarvan twaalf-en-een-half in de Helianth, heb ik besloten om per 1 april 2021 met pensioen te gaan.

Ik voel mij bevoorrecht om zo lang dit prachtige vak te hebben kunnen uitoefenen en met allerlei fijne collega’s en fantastische therapeuten te hebben kunnen samenwerken. Maar bovenal voel ik mij dankbaar voor al die rijke ontmoetingen aan mijn bureau. Steeds is(was) het weer een uitdaging of het lukt(e) om – al is het maar heel even – tot een wezenlijk contact te komen, en nèt iets meer te kunnen doen dan een technische handeling of advies. Dat is waar antroposofische geneeskunde om gaat. Doordat veel mensen mij hun vertrouwen gaven, ben ook ik verrijkt met ‘andermans’ levenservaringen, en heb ik het raadsel van het leven en de mens steeds een beetje beter leren begrijpen. Dank daarvoor!

Nu ik stop met het praktische werk, en de verantwoordelijkheid voor individuele patiënten niet meer hoef te dragen, hoop ik deze ervaringen op andere manieren te kunnen verwerken en inzetten. De bedoeling is dat er bijvoorbeeld nieuw leven geblazen wordt in de website puntjes.nu, die al enige jaren een slapend bestaan heeft. Ook zijn er plannen voor het schrijven van een Gezichtspunt (over het hart), en kan ik wellicht mijn steun voor het ArtsenCollectief activeren. Daarnaast komt er natuurlijk ruimte voor de tuin, veel wandelen, (portret)tekenen, familie en vrienden… noem maar op!

In deze bizarre tijden is het niet mogelijk om een afscheid op gebruikelijke wijze te vieren. Wellicht vinden we een andere vorm, houd deze Helianth-website in de gaten! 

We blijven zoeken naar een nieuwe collega met aanvullend antroposofische opleiding. Voor dat gelukt is zal er wellicht wel eens een arts als tijdelijke waarnemer in de Helianth werken. Als u goede ervaringen heeft met antroposofische geneeskunde, kunt u hem of haar daar natuurlijk over vertellen… wie weet springt er een vonk over. 

Het ga u allen goed!