Katrin Beise

K. Beise

Mijn naam is Katrin Beise (1968), ik ben geboren in Duitsland.
In Berlijn begon ik, na de opleiding als groepsleidster te hebben voltooid, mijn loopbaan in instellingen voor gehandicapten.
In Nederland leerde ik de antroposofie kennen, verhuisde ik naar Zeist en werkte als Heilpedagoge in de Camphillgemeenschap Christophorus en later op Huize Thomas, een dagverblijf voor lichamelijk en verstandelijk gehandicapte kinderen te Rotterdam.

Door de antroposofie kwam de euritmie op mijn pad en begon ik opnieuw aan een studie, deze keer voor docente euritmie.
Deze werd in 2002 afgerond.

Nadat ik euritmieles heb gegeven op de Vrije School Hoofddorp deed ik een tweejarige vervolgopleiding voor euritmietherapie. Hier kon ik de liefde voor het vak en mijn enthousiasme voor antroposofische geneeskunde combineren.

Sinds 2007 ben ik als euritmietherapeute verbonden aan Therapeuticum Helianth en tevens geregistreerd lid van de Nederlandse vereniging euritmietherapie (NVET).

Daarnaast ben ik in het bezit van het diploma voor medische basiskennis op HBO niveau. Deze studie geeft de verzekeraar reden mij te blijven registreren. Hierdoor hebben cliënten waarmee ik werk de mogelijkheid via een aanvullende verzekering de rekening te declareren.

De euritmietherapie kent een systeem waarbinnen een aantal bijscholingsuren per jaar gehaald moeten worden om de kwaliteit te garanderen en geregistreerd te kunnen blijven.

Zie ook www.euritmierotterdam.nl