Bibliotheek

In de wachtkamer vind u onze bibliotheek

Bibliotheek Helianth

Het beheer van de bibliotheek van Antroposofisch Gezondheidscentrum Helianth valt onder de activiteiten van de Patiëntenvereniging Helianth.
In de wachtruimte bevindt zich onze boekencollectie over antroposofie, biografie, gezondheid en ziekte, opvoeding, spirituele en maatschappelijke ontwikkeling.
Het uitleensysteem is volkomen gebaseerd op goed vertrouwen. U kunt een boek  tegen betaling van een gering bedrag lenen. Als u lid bent van Antroposana (zie elders op deze site) is lenen zelfs gratis.
De registratie van de uitleentermijn verloopt nog steeds via de doktersassistentes, waar we erg blij mee zijn, want op deze manier zijn de openingstijden van de bibliotheek gekoppeld aan hun aanwezigheid.
Zoals iedere bibliotheek hanteren wij uitleenregels. Deze staan zichtbaar op de boekenplank. Ter herinnering worden ze ook kort vermeld op het retourbriefje, dat u uitgereikt krijgt bij het lenen van een boek. Als iedereen de retourdatum in zijn herinnering houdt en geleende boeken op tijd terugbrengt, kan blijvend genoten worden van de uitgebreide collectie.
Site Helianth
Naast deze informatie staan een recente catalogus, de laatste aanwinsten en de uitleenregels vermeld.

Boeken schenken

Onze boekencollectie is onderhevig aan verval.
Boeken worden soms niet altijd teruggebracht. Ook halen wij regelmatig verouderde titels van de planken. Deze worden dan voor een gering bedrag verkocht ten bate van nieuwe aanwinsten.
Jaarlijks vormt zich zo een klein budget en de  bibliotheekcommissie doet  hiermee al het mogelijke om u te kunnen laten genieten van een goed voorziene boekenkast.
We nodigen u daarom van harte uit om, als u  uw eigen boekenkast opruimt, te kijken of er een boek is, dat ook goed zou staan in onze bibliotheek. Niet alle boeken krijgen misschien een plaatsje, maar worden dan voor een klein bedrag verkocht.
U mag natuurlijk ook met een geldbijdrage ons bibliotheekbudget verruimen. Dit kan via de assistentes.

Bibliotheekfolder

Deze staat in het folderrek op de balie en tussen de folders op de tafel in de wachtruimte.

Collectie

Ons doel is om Nederlandse titels met de antroposofische visie op spiritualiteit, maatschappij, gezondheid en (zelf)opvoeding  aan te bieden.
U wordt van harte uitgenodigd interessante suggesties door te geven. Zo werken we samen aan een eigentijdse collectie.

Bibliotheekcommissie 2016

Monique Engels (contactpersoon) mon.engels@gmail.com, tel. 010-7515056

Henny Linschoten

Therapeuticum Helianth
Blondeelstraat 15
3067 VA Rotterdam
Alexanderpolder